Leírás és Paraméterek
Fa hatású aromaterápiás párologtató, ultrahangos párásító és illatosító távirányítóval
A készülék megjelenésével nem csak feldobja a környezetet, de emellett kellemes atmoszférát is teremt. Ultraszonikus párásító technológiájának köszönhetően a vizet és az illóolajat egyenletesen juttatja a levegőbe, ezzel friss, üde hatást biztosít. A párás levegő csökkenti az asztma tüneteit, a kellemes illat pozitívabb közérzetet biztosít, és csökkenthetik a stresszt. A párologtató tartály 5.5 dl térfogatú, akár 13 óra üzemidőd is lehetővé tesz. Időzítővel ellátott, így 1, 3, vagy 6 óra után automatikusan kikapcsol. Beépített LED világításának köszönhetően hangulatos fényt kölcsönöz a szobának.
Első lépések:
1. Távolítsd el a készülék fedelét.
2. Csatlakoztasd a tápellátást.
3. Töltsd fel a tartályt vízzel a tárolókapacitásnak megfelelően.
4. Adj hozzá 2-3 csepp illóolajat. (Illóolaj használata nélkül, levegő párásítóként is használható)
5. Helyezd vissza a készülék fedelét.
Light gomb funkciói:
- A gomb egyszeri megnyomása után a világítás színváltó funkciója lép érvénybe.
- A gomb többszöri megnyomásával a világítás színeit lehet változtatni.
- A gombot 2 másodpercig lenyomva tartva kikapcsolható a világítás.
Mist gomb funkciói:
Első gombnyomás: Bekapcsolás az alapértelmezett 1 órás időzítőre.
Második gombnyomás: 3 órás időzítő.
Harmadik gombnyomás: 6 órás időzítő.
Negyedik gombnyomás: Folyamatos üzemmód.
Ötödik gombnyomás: Kikapcsolás.
Távirányító funkciói:
ON/OFF: Be/Ki kapcsolás.
Intermittent: 10 másodperces ki/be kapcsolási időzítő.
Continuous: Folyamatos üzemmód.
Timing: Időzítő funkció (1 óra, 3 óra, 6 óra, folyamatos)
Big/Small: Páratartalom mennyiség szabályozás.
Light: A gomb többszöri megnyomásával a világítás színeit lehet változtatni.
Elem típusa: CR 2025
A készülék karbantartása, tisztítása
Első lépések
- Az Aroma Diffúzor tisztítása előtt kapcsold ki a készüléket és húzd ki a hálózati adapter dugvilláját az elektromos csatlakozó aljzatból.
- Fokozott figyelmet igényel az Aroma Diffúzor alsó (víztartály) része, melyet sosem mártsd bele vízbe, mert az elektronikába rövidzárlatot okozhat!
- Figyeljünk oda arra is, hogy a víztartály oldalán lévő levegőnyíláson keresztül se kerüljön víz az elektronikába!
- A készülék burkolatát enyhén nedves törlőkendővel töröld át majd töröld szárazra.
A készülék víztartályának tisztítása
Ha már több napja is áll a víz a készülék víztartályában, akkor már észre lehet venni, hogy megjelenik a vízszintvonalat jelző vízkőcsík az edény oldalán. Mivel a víztartályt hideg vízzel töltjük fel a víz hőmérséklete pár fokot emelkedni fog a meleg szobában és elindul a vízkőképződés.
A kicsapódó vízkő lerakódik a tartály oldalán. A vízkő mentesítést ecettel ajánlatos elvégezni. A művelet után öblögessük ki a tartályt úgy, hogy az aljzatban lévő elektronika ne károsodjon.
Az ultrahangos párologtató készülékek nagyon érzékeny területe a víztartályban található membrán. Ezt nagy odafigyeléssel óvatosan kell tisztítani. A membrán könnyen meghibásodhat a víztartály oldaláról eltávolodó vízkődarabkák miatt, ezért is fontos a tartály rendszeres tisztítása. Amennyiben nem tudsz minden lerakódást eltávolítani akkor egy tisztító ecsettel próbáld megtisztítani a membrán felületét. A tisztításhoz használhatunk ecetet és fültisztító pálcikát is.
Ne próbáld meg lekaparni kemény tárgyal (csavarhúzóval, tűvel) a membránról a lerakódást mert megsérülhet az! Ha nem sikerül elsőre vízkő mentesíteni a tartályt, akkor többször meg kell ismételni a műveletet, majd gondosan szárazra kell törölni a készüléket.
Kórokozók kiszűrése
A mikroorganizmusok gyakorlatilag minden olyan helyen előfordulnak ahol víz található. A párologtató készülékek jó táptalajt adnak a kórokozóknak. A meleg szoba és az állott víz a legideálisabb számukra ahol szaporodni tudnak.
Szaporodásukat legkönnyebben úgy előzhetjük meg, hogy gyakran cseréljük a vizet készülékünk tartályában. Ha nem marad álló víz a tartályban, hanem minden használat után kiöntöd, már akkor is sokat teszel az egészségedért. Az üres víztartályban nem indulnak szaporodásnak a baktériumok.